Prešívaný koláč
- 2 hrnčekypolohruba muka
- 1 hrnčekkrištalový cukor
- 1/2 hrnčekaolej rastlinný
- 3 ksvajcia celé
- 1 hrnčekvlažnej vody
- 3 lyžicekakaa
- 1 ksprašok do pečiva
- PLNKA
- 2 ksmäkký tvaroh 500 g
- 1 ksvanilkový cukor
- 1 ksvanilkový puding
- 4 dlmlieko
- 1 ksžĺtok

minút
na 175 °C
Postup prípravy receptu
Všetky suroviny na cesto zmiešame- buď len tak varechou alebo mixerom. Vylejeme na pekáč, ja dávam papier na pečenie (netreba plech vymastiť a vysypať múkou).Zmiešame tvaroh s cukrom a žĺtkom. Uvaríme puding a necháme vychladnúť. Spolu zmiešame a dáme do mikroténového vrecúšla, kde sme odstrihli rožtek. A robíme mriežku. Nevadí, že nebude rovná, mne sa tiež podarila kľukatá.
A dáme piecť – pri teplote 175°C asi 30 minút – ale radšej občas skontrolujeme, lebo kakaové cesto býva zradné… Je dobručký, ale ešte lepší je na druhý deň, keď trošku zvlhne od tvarohu … teda AK zostane …